Dragi sadašnji i budući članovi,

U proteklom periodu, sve aktivnosti i akcije Udruženja „Ateisti Srbije“ sprovodila je grupa entuzijasta, međutim, kako bismo napravili neke stvarne i konkretne pomake u društvu, smatramo da je vreme da se u rad Udruženja uključi veći broj ljudi. Za funkcionisanje i ostvarivanje ciljeva (promocijа аteizmа, edukаcijа grаđаnа i mlаdih o nаučnim činjenicаmа, zаlаgаnje zа primenu Ustаvа Republike Srbije u domenu njegovog sekulаrnog određenjа itd.) potrebno je da se bolje organizujemo, kao i da pribavimo određena finansijska sredstva.

Udruženje redovno ukazuje na propuste vezane za sekularnost u prosveti, vojsci, zdravstvu i svim drugim državnim institucijama i ministarstvima.

Pozivamo vas da se uključite u rad Udruženja, kao i da se učlanite i članarinom pomognete da se aktivnosti nastave i unaprede. Godišnja članarina iznosi 1.200 dinara. Članovima koji uplate članarinu biće izdate članske karte i moći će da učestvuju i glasaju na Skupštini. Vodili smo računa o tome da iznos članarine ne bude prevelik, a svi oni koji nisu u mogućnosti ili ne žele da plaćaju članarinu, moći će i dalje da učestvuju u radu Udruženja, sa statusom simpatizera.

Svi članovi i simpatizeri koji nisu do sada popunili pristupnicu, mogu to učiniti na sledećoj adresi: http://ateisti.com/administracija/pristupnica/ ili u pisanoj formi na jednom od redovnih sastanaka, na koje svako može da dođe i u njima učestvuje.

Uplate se mogu vršiti na žiro-račun Udruženja, po sledećim instrukcijama:

Račun: 325-9500500111863-33
Banka: OTP banka Srbija a.d. Beograd
Primalac: Udruženje “Ateisti Srbije”
Adresa: Crnotravska 4, Zaječar
Svrha uplate: Godišnja članarina
Iznos: 1200 dinara
Broj modela: 0
Poziv na broj: obavezno uneti datum rođenja u formatu DD-MM-YYYY

Poželjno je i da se na dan uplate pošalje mail na adresu [email protected] sa obaveštenjem da je članarina uplaćena i s tačnom adresom na koju želite da vam pošaljemo člansku kartu. Uplata članarine i preuzimanje članske karte se, takođe, može obaviti i na nekom od redovnih sastanaka.

Posebno napominjemo da svi članovi uključeni u rad Udruženja rade isključivo volonterski i ne primaju za to nikakvu nadoknadu, tako da će sav novac od članarina i donacija biti iskorišćen isključivo za neizbežne troškove u sprovođenju navedenih planova, u ime ostvarivanja ciljeva Udruženja.


Comments are closed.