Antisekularno rasipanje budžeta

Udruženje „Ateisti Srbije“ skreće pažnju javnosti na još jedno kršenje principa sekularnosti. Pozivamo građane da spreče državu u nameri da plati neizmirene obaveze Srpske pravoslavne crkve za penziono-invalidsko i socijalno osiguranje, kao i da ubuduće pokriva 50% doprinosa za sveštenstvo, i to samo odabranih – takozvanih tradicionalnih crkava i verskih zajednica u Srbiji. Podsećamo da SPC ne plaća porez, da je imala prvenstvo nad drugim građanima u vraćanju oduzete imovine, da sveštenici naplaćuju od naroda bezobzirno visoke honorare za činodejstva, koja nikome ne prijavljuju, i da im je vidno imetak skočio u poslednjih 20 godina, dok je njihova pastva vidno osiromašila. Uz sve to, SPC ne plaća doprinose koje svi redovno plaćamo, tražeći da njene dugove vrate svi građani, iz budžeta Srbije, bez prethodno tražene saglasnosti. Cinizam naše najveće crkve je utoliko veći što u tome treba da učestvuju svi poreski obveznici, što svakako uključuje i nereligiozne, kao i pripadnike drugih veroispovesti.

Osuđujemo to što naša država, i pored toga što prikuplja novac za crkvu preko doplatnih markica, i pored toga što finansira SPC iz fondova namenjenih nevladinim organizacijama, spremno najavljuje da će platiti sve dugove kako bi sveštenici imali penziju kao i svi koji su je obezbedili redovnim izmirivanjem doprinosa u iznosu od 22% od plate. Iako je PIO fond odavno urušen, predstavnici države ironično ocenjuju kako će to biti lako isplaćeno iz budžeta Srbije. To je isti onaj naš budžet čijim su smanjivanjem već mnogi ostali bez posla, u kome nema novca za lekove, za plate lekarima i nastavnicima, školarine za studente, kao ni za mnoge druge osnovne potrebe. To je isti onaj budžet za koji svi izdvajamo 63% zarade. To je isti budžet koji treba da amortizuje još jednu krizu. U već dovoljno teškoj situaciji, kada je potrebno da se štedi i da se rashodi budžeta smanje, država preuzima da finansira tuđe obaveze, koje nije dužna da finansira, niti bi, doslednom primenom načela sekularnosti, smela da finansira.

Postavljamo pitanje koji je stvaran razlog ovakve galantnosti političara prema Crkvi u predizbornom periodu i zašto ovako bitna vest o otvorenom pljačkanju državnog budžeta nije našla put do šire javnosti.

Udruženje „Ateisti Srbije“


Pogledaj PDF: Antisekularno rasipanje budžeta

Pogledaj PDF: Антисекуларно расипање буџета

This entry was posted in Saopštenja. Bookmark the permalink.

50 Responses to Antisekularno rasipanje budžeta

 1. Dimitrije says:

  Sledeći put kada napišete nešto ovakvo linkujte izvore, molim vas.
  Ionako hoću da poludim od vesti još treba da provedem 30 minuta utvrđujući je li tačna. (Naravno da vam ne verujem automatski ta moja osobina me je i učinila agnostikom/ateistom)

  • A, khm, poslednja rečenica saopštenja: “zašto ovako bitna vest o otvorenom pljačkanju državnog budžeta nije našla put do šire javnosti“. Da nisu pokušali ovu pljačku da sakriju siguran sam da bi je mnogo lakše pronašao.

   • Radoje says:

    Ovo je saopštenje Kurte i Murte, po onom vrana vrani oči ne kopa.
    U zemljama EU, pa čak i u Rusiji i Grčkoj (za ostale pravoslavne zemlje nisam proveravao), vernici plaćaju porez pa se od njega i drugih oporezovanih usluga crkve finansiraju plate, socijalno osiguranje i penzije popovima.
    Samo po ovoj osnovi može a sve ostalo je kaluđersko-državni lopovluk za koji treba da bude nadležna Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala.

 2. pravovernik says:

  Šta je titoljubci?n arod se vraća pravoslavlju i pravim vrednostima a vaši satanistički lordovi se uprpili? Dođite bolje da slavite sa nama svete praznike da sperete ljagu sa svog imena izdajnici. pravoslavlje nećete uništiti ali ćete biti vi uništeni ako nastavite sa ovakvom antisrpskom propagandom.

  • tomislav says:

   Ti si pahomijev djecarac? Jaka vam vera, sve lopurda, pedofil, vaspostavitelji sexualnih abnormalnosti, jahaci magle…

  • Avocado says:

   @pravovernik

   Ko ti drma kavez?

   • pravovernik says:

    Aha znači ti si neki titoista kada ti se priviđaju kavezi. Znam ja , voleli bi vi da napravite još jedan goli otok pa da tamo smeštate neistomišljeinike (sluge božije). Ajde lepo priznaj kojeg si satanističkog kulta član i koliko si naivnih ljudi oterao u pakao pa da pokušamo da ti pomognemo. Ja bih najviše vole kada bi ova ateistička vlast dozvolila da se sami organizujemo i onda bi mi vernici preuzeli kontrolu nad nekim gradovima i napravili moralna utočišta za sve dobre ljude, a ateiste ne bi isterali samo bi morali da se ponašaju po moralnom kodu zapisanom u svetom pismu.

  • Radoje says:

   Pravoverniče,
   Tita ste vi, pravoslavni tumori: projektovali, doveli, postavili na vlast i čuvali kao zenicu oka svog. Isto vam je uvaljivao penzije po ovom zakonu, pa je ovaj zakon samo aktiviranje titinog zakona. Osamdesetih godina bio sam mlad dipl. ing, radio sam u jednoj vodećoj firmi u Bgd, moj komšija kaluđer (imao je valjda neku tromesečnu školu za kaluđere negde u Dalmaciji) imao je penziju 25% manje od moje plate i stalno govorio da mu je to od titinih 50%, a crkva “siromašna” pa nemaju onih drugih 50%.
   Pravoverniče; pravoslavci: tiranija i progoni opljačkanih i nepoubijanih (vaš termin seobe), despotija i progoni opljačkanih i neupoubijanih (vaš termin seobe), klerofašizam (zvanična formulacija) i progoni opljačkanih i nepubijanih (vaš termin seobe), komunizam i progoni opljačkanih i nepubijanih (vaš novi termin gastarbajteri), narod uvek apsolutna nula.
   Katolici: humanizam i renesansa, narod: Dante, Robespjer, Mocart, Hegel, Tesla, najbolje besplatne škole do nivoa dr, pežo reno, ne skaču sa pančevačkog mosta gladni i upropašteni od pravoslavnih tumora i vaših bandita tj. perodičnih ili svetokraljevskih tehničkih vršioca vlasti. Nisam katolik, i stvarno sam NEVERUJUĆI – neverujem u bogove, popove, svece, proroke, vračare…

   • pravovernik says:

    Bog te ubio da te ne ubije ako ti znas sta si ovde napisao.

    • Radoje says:

     Jagnje, jago pravoslavna i ,rišćanska.
     Mi (ja i svi) smo svevremenski, sveprisutni, večni i neuništivi (samo što većina nezna). Tito je vaš i samo vaš; sv. Josip Radenik je vaš i samo vaš. Što vas je neke omlatio: to ti je bre “Črnče” (Nemanjin izraz) obračun bagre oko podele plena, to se i danas događa.
     Kada si me naterao da spomenem ovog Kapadokijskog Tatarina (pravoslavnog, katoličkog, da je Osman stigao bio bi i musliman a pravoslavni vladika Staljin zakasnio 1000 godina pa se nije prezvezdio), ako i ličiš na ljudsko biće (ako si bar ljudoid) , trebao bi javno (ti i svi tvoji trutovi) da zamolite za oproštaj sve ljudske skupine Balkane, za neprekidno zlo vaše od one Kapadokijske strvine Zavidinog sina Nemanje i njegovih naslednika (trećinu u oganj, trećinu oteraj, trećinu pokatoliči-popravoslavči, prizvezdi, a na ognjišta pobijenih i najurenih naseli verni narod iz Crnomorskih močvara podari im krsnu slavu i napravi Srbe; jedan pravoslavni ludov u skupštini tražio uvoz milion polinežana). Ajde rišćanine i rišćani pravoverni, pokajte se jagnjad hristova, za sve ovo vaše i samo vaše 1000 godišnje zlo.
     Nemoj da se žestiš, ti meni o veri ja tebi o istini.

     • pravovernik says:

      Tebi baš nisu sve koze na broju. To ti je verovatno komunistička zaostavština, tamo nikom nisu bile sve na broju, pa kada se to sabere sa manijakalnim korišćenjem zagrada… teško da i sam sebe razumeš. Zato se ostavi tita i prikloni Gospodu našem jer mi Srbi postojimo samo zahvaljujući njemu. Turci su nas maltili,omunisti su nas mlatili, zapad nas mlati, a mi Srbi i dalje stojimo jer imamo nešto što oni nemaju-Boga, jedinog istinitog pravoslavnog.

     • Radoje says:

      Koze oteo mom dedi tvoj i samo tvoj tita; Balkanski kasapin (deseti na spisku svetskih ljudokasapina), đak pravoslavnog vladike džugašvilija, po patentu iz 12. veka pravoslavnog svetog nemanje Kapadokijskog i uz blagoslov aktuelnih srpskih patrijarha. Tita oteo koze a, nešto pre, tvoji črnci sa onim, od vas, podmetnutim crnim Krimskim pravoslavnim tatarinom (dvesta godina uče srpski pa nikako da nauče, a ostadoše mali, ćelavi, dupe ko naćve, krljavi i nastrani; i definitivno ne vole Lepu Leposavu, a hoće da mi budu vladari), podeliše skoro po pola: tatar garagan industriju a črnci polja i livade (a sve je bilo zarađeno van i donešeno u zemlju predaka).

    • Radoje says:

     Komunistička zaostavština.
     U Srbijanskim školama u vreme vašeg, sv. Josipa Radenika, probijali su nam glave o zlikovačkim katoličkim popovima i o spc “uvek vernom narodu svom” i velikoj podršci pravoslavnih kaluđera komunističkom pokretu (hranili, negovali i čuvali komuniste, pleli čarape, negovali ranjenike, nabavljli dokumente – propusnice, špijali za komuniste… održavali partijske sastanke i kongrese po manastirskim konacima, izvodili komuniste na “slobodnu” teritoritoriju u mantijama…); čak su i gomile komunističkih filmova prikazivane u kojima se veličaju pravoslavni popovi a katolički prikazuju kao zlikovci. “Zvezdu nosim s krstom se ponosim”. Onaj pomenuti komšija svetogorac golema svetska skitara i penzioner titin stalno nam je, dok smo bili deca, reklamirao boga kao najvećeg komunistu, a igumanija manastira tražila listajući po “svetom pismu” da dokaže mojoj učiteljici, da je bio prvi socijalista.
     Ono jesu me tvoji črnci, kao i sve moje daleke i bliske pretke zvali u početku “beli” pa onda “crveni” i uvek “vojvode”, ali su nas komunisti, jedno vreme istovremeno sa črncima, zvali “četnicima” i “vojvodama”.

     • pravovernik says:

      Izgleda da ti tito još uvek muče glavi. Siđi ti sa te planine jer neće biti više lagodnog života koji vam je austro-ugarski kasapin obezbedio, pod uslovom da izdate svoju veru (što ste i uradili). Nego zemlja lepo da se podeli na banovine, pa da patrijarh u svaku banovinu da postavi po jednog pobožnog,poštenog čoveka da rukovodi. A sa izajnicima kao sveti Nemanjići sa bogumulima, pa da vidiš reda.

 3. Nikolic says:

  U predzadnjem pasusu bi trebalo što pre imeniti slovo “đ”:
  “država preuzima da finansira tudje obaveze,”
  u
  “država preuzima da finansira tuđe obaveze,”

  Greška se ponavlja i u latiničnom PDF fajlu.

 4. Srb O'Ljub, Irac says:

  Kad god ponestane argumenata, verujući posežu za omiljenim tekstovima, nekad su iz zavetnih zbirki bajki, nekad blagoglagoljivi citati sumornih klerofašista kakav je Nikolaj, ali vrlo često slede refreni koje im autoriteti pod fancy kapicama serviraju – ne vidim kakve veze ima mystic free rezonovanje sa političarima od pre tridesetak godina? ili to konzumaranje tamjana ima sporedne efekte i izaziva halucinacije, te im je ex-prezidente Tito u mislima. Beše li to onaj Tito “pod kojim smo”, btw, kao narod najduže živeli u jednoj državi, a bez ratova? Zaista, sram ga bilo.

  • pravovernik says:

   Videćeš ti u paklu koliko je pametno to što si se klanjao titu, on je tamo jedan od glavnih demona.

   • Radoje says:

    Samo za tebe “džavolčiću” pravoverni
    krčkaj se ti u paklu tvojih bogova

    Pogledaj dom svoj anđele
    Bora Đorđević, Riblja Čorba

    Pogledaj dom svoj, anđele,
    I skini paučinu s očiju,
    Videćes prizore potresne,
    Videćeš nesrećne i bolesne,
    Videćes čemer, smrt i jad.

    Pogledaj stado, anđele,
    Sve sami bogalji i prosjaci,
    Slepi tumaraju u gomili,
    Svima su kičmu polomili,
    Od tebe očekuju spas.

    Pogledaj bagru, anđele,
    Njihova duša je prokleta,
    Svima su stavili amove,
    Sebi sagradili hramove,
    Ruke im ogrezle u krv.

    Podigni mač svoj, anđele,
    Seti se popovskih ratova,
    Seti se preklanih vratova,
    Kad dođes bogu na istinu,
    Nek ti u duši vlada mir.

    • pravovernik says:

     Citaj nesreco sta je car Lazar izrekao pa ce ti biti jasnije sta se desava i zasto smo ovakvi, umesto sto citas kojekakve drugove komuniste slusas ove demonkrate.

     “Ko je Srbin i roda srpskoga,
     i od srpske krvi i kolena,
     a ne doš’o na boj na Kosovo,
     ne imao od srca poroda,
     ni muškoga ni devojačkoga!
     Od ruke mu ništa ne rodilo,
     rujno vino ni pšenica bela!”

     Zamisli se malo nad ovim kada budes procitao.

     • Radoje says:

      Tačno šamane, pogodio si ko prstom… Eto skapaše Srpski izdajnici: Lazarevići i Brankovići (Pribci i Brankovići – Srbi našvajsovani kandilom), nemaju potomaka nigde – zagasili se. A vidi Srpske: Orloviće, Oblačiće, Obiliće, Jugoviće, Boškoviće, Mrnjavčeviće, Vukoviće, Bakiće,.., ima ih koliko oćeš – oni traju dokle sunce grije. Mogu da ti pošaljem i adrese njihovih potomaka.
      Šamane od Tamjana i Krompiruše, ovu pesmicu je spevao posle Kosovske bitke, kada su Osmanlije postavili onu šaman-strvinu za despota Srbijanskog, Beli Rade da bi za sva vremena obeležio Srpske izdajnike. Po vašem šamanskom lopovskom običaju ste je falsifikovali u Resavskoj školi falsifikata, pa ste ubacili Lazar Oglua. Gotovi ste, bre, načisto.

  • Slavisha says:

   E, neka si mu rekao! Bravo!

 5. Nataša says:

  povraća mi se (od ove vesti) .

 6. Lucifuge says:

  Vidim da pravoverni ne izlazi iz pakla – te samim tim zna i ko obitava u njemu.
  Vest je odvratna. Penzija popovima-lopovima?
  A onda posle kukaju kako fali novca za inkubatore, kako nema para za penzije, kako treba ovo, kako nema ono..

  Bljuje mi se više.

  • pravovernik says:

   Neće inkubatori pobediti belu kugu već samo uz božiju pomoć će biti pobeđena. zato je bolje davati pare popovima jer oni boga ispovedaju i čuvaju moralnu čistoću nacije, a kada se Srbin bude okrenuo Bogu sve će doći na svoje mesto. a penzije ni ne trebaju biti isplaćivane jer su penzioneri obični titoistički paraziti koji žive na grbači radnog naroda. posle tita glasali su za miloševića koji im je proćerdao penzije, trebali su da misle, meni ne pada na pamet da sada radim za takvu gomilu jadnika.

   • Radoje says:

    U kavezima se ne razmnožavaju životinjske vrste, problem zo vrtova. Opada priraštaj u tvojoj majčici Rusiji. U kavezu pravoslavnih bogova nema razmnožavanja.
    Zašto su ti potrebna deca, jagnje rišćansko ili satanističko, topovsko meso i ubijanje prvenaca i robovi za popove u ime boga. Skini se sa tamjana (duplo jači od trave), Trnavskih i Topolskih šećeruše i Takovske krompiruše, opasno mnogo pojačavaju delovanje opijata, pa postani Čovek.

 7. Pingback: Antisekularno rasipanje budžeta — DAVID

 8. Josey says:

  Pravoverniče,
  Tita ste vi, pravoslavni tumori: projektovali, doveli, postavili na vlast i čuvali kao zenicu oka svog. Isto vam je uvaljivao penzije po ovom zakonu, pa je ovaj zakon samo aktiviranje titinog zakona. Osamdesetih godina bio sam mlad dipl. ing, radio sam u jednoj vodećoj firmi u Bgd, moj komšija kaluđer (imao je valjda neku tromesečnu školu za kaluđere negde u Dalmaciji) imao je penziju 25% manje od moje plate i stalno govorio da mu je to od titinih 50%, a crkva “siromašna” pa nemaju onih drugih 50%.
  Pravoverniče; pravoslavci: tiranija i progoni opljačkanih i nepoubijanih (vaš termin seobe), despotija i progoni opljačkanih i neupoubijanih (vaš termin seobe), klerofašizam (zvanična formulacija) i progoni opljačkanih i nepubijanih (vaš termin seobe), komunizam i progoni opljačkanih i nepubijanih (vaš novi termin gastarbajteri), narod uvek apsolutna nula.
  Katolici: humanizam i renesansa, narod: Dante, Robespjer, Mocart, Hegel, Tesla, najbolje besplatne škole do nivoa dr, pežo reno, ne skaču sa pančevačkog mosta gladni i upropašteni od pravoslavnih tumora i vaših bandita tj. perodičnih ili svetokraljevskih tehničkih vršioca vlasti. Nisam katolik, i stvarno sam NEVERUJUĆI – neverujem u bogove, popove, svece, proroke, vračare…

  +1

 9. Viktor says:

  Da li je rasipanje budzeta dozvoljeno ako nije “antisekularno”?

  Tema je to da SPC rasipa budzet za koji nema prava ni nadleznost, da je Vlada Srbije umjesana u potplacivanje SPC zarad sopstvene politicke moci. Sve su ovo krivicna djela i krsenje Ustava Srbije.

 10. Viktor says:

  @Pravovernik

  Ako zaista vjerujes u to sto sam kazes onda ce tvoj Bog sve da rijesi i da nas kazni. Zasto onda visis na ovom forumu? Zasto pises poruke mrznje i pretnje? Tvoj Bog je vec sve smislio i sredio. Nema potrebe da se ti mjesas u njegov posao, zar ne?

  • pravovernik says:

   Avaj prijatelju, sve si pogresno shvatio. Ja sam dosao ovde Boga da ispovedim i da vam pokazem sta ce biti. Ali nije sve tako crno ,evo cak je i ova antisrpska izdajnicka vlada shvatila sta je srbinu najbitnije pa pomaze Crkvu i svestenike. Nema zdrave drzave bez jake Crkve. Jasno je i njima da je za opstanak nacije bitno duhovno zdravlje i prosvecenost naroda ,a tu je Crkva najjaca.

   • Radoje says:

    Kaluđeri, Đura Jakšić
    Gledao sam vam metanije
    Kad varate boga živa;
    Gledao sam vas gde se pije,
    Gde se jede i uživa.
    Slušo sam vas kad kunete,
    Svoje stado, svoje verne;
    I kad tajni prizivate,
    Licemerni, licemerne!
    Gledo sam vas, ne da nisam,
    Kad razbludom usplamtite;
    Gledo sam vas, ne da nisam,
    Licemerni, upamtite!

   • Radoje says:

    Ispovedi ga, ispovedi, tako treba i upali mu sveću, nemo da zaboraviš. Samo nastavi sa antitamjanisanjem i bićeš hepy, kul…, bićeš ti naš.

    • pravovernik says:

     Setimo se prijatelju kada je nasa srpska drzava bila najjaca. Pa onda kada je Bog bio prisutan u srcima najvise-Bog u srcima -stado mirno i zadovoljno -a ne ko ovi tvoji titoisti. tamo se socijalni mir kupovao zato smo tu gde smo. U srednjovekovnoj Srbiji nije bilo prisile vec sve na dobrovoljnoj bazi na pravdi Boga. Bozija Srbija, a sa izdajnicima po kratkom postupku, to ti je recept za jaku i stabilnu drzavu. A ne ovi tadicevci i cedisti i slicni mlohavci. Ali dobro sada ce i popovi dobijati sta zasluzuju pa ce i njima biti lakse da sire radosnu vest- da Isus nije umro vec vaskrsnuo i iskupio nase grehe.

     • Radoje says:

      Sve naše države ste razorili vi pravoslavna bagra cirkuzana (po 12 Mojsijevih Zala: 1. infiltracija, 2. sticanje apsolutnog poverenja i redom svih onih 10 Egipatskih Zala), izdali ste vi i načisto upropastili narod, vašom tiranijom, nemilosrdnom pljačkom i neprekidnim progonima i neprekidnom izdajom, da vam nije bilo okupatora sami bi se od sebe raspali. Dokle stiže pravoslavni kandilaš dotle i Turski jatagan. Sada te nahuškali one očajnike pa uvatiste put na kraj sveta da ne budete krivi za krv palu.

 11. Radoje says:

  Na sajtu http://www.balby.com/gallery.html, četvrta je od kraja stranice, nalazi se knjiga Žitje Savino od Bogumila Monaha, 350 stranica, pdf, 120 MB. Skinite je odmah bez razmišljanja i širi dalje. Posle ovoga sigurno će najveći Balkanski zlikovci u naturi (mnogo vole krv naroda svog blagovernog) , sa svojim “ajducima”, da obrišu sajt, kao što su obrisali Gerasimov Letopis. Knjiga je pisana u 12 veku, izuzetnno vredna knjiga, prilično poznajem tu materiju i procenjujen da je autentična i da nije podmetnuta.
  Pozdrav svima, pa i ovom “na tamjanu”.

  • pravovernik says:

   Divno svedocenje kako jedna jaka drzava i sposobna, pobozna vlast izlazi na kraj sa izdajnicima zemlje i vere. E kada bi danas bilo tako….

   • Radoje says:

    Službo ili pope u civili, vrati se u Višegradsku ili Kovin, kažu da si se negde izgubio

    • pravovernik says:

     Slusaj prijatelju, ja se zalazem za osnivanje feudalne drzave po uzoru na Srbiju cara Dusana. E tu ce vlastela u krvnom srodstvu sa Nemanjicima da vlada. Samo jos moram da odlucim dal’ ce takvi kao ti da budu kmetovi pa da privredjuju za svog vlastelina ili robovi da mukotrpno rade a oni ce za to biti nagradjeni na nebu.Pravedno nema sta. Pa da vidis kako se izlazi na kraj sa izdajnicima. Psotaviti Crkvu na kljucno mesto i eto ti duhovni preporod

   • Radoje says:

    Kaluđer u Službi ili Služba u Mantiji

 12. pravovernik says:

  Ovakva provokacije ti nije trebala… blatiti najsvetije srpske porodice…. e zato smo tu gde jesmo. Moja najveca greska je sto sam ti dopustio da mislis da si ravnopravan samnom, ali nisi jer si ateista pa nemas dubinsko shvatanje zivota vec samo prilicno povrsno i zivotinjski kao i svi ateisti….. ali stojimo mi pravi Srbi uprkos vasem izdajnistvu… imamo mi kome da se radujemo i cemu da se nadamo.

 13. branko says:

  Postujem ja misljenje vlasnika ovog sajta. Samo vas molim da ne pljujete po nasoj crkvi. Nikada ateisti nece razumjeti vjernike, kao ni vjernici ateiste. Ima u ovom tekstu na neki nacin i govora mrznje.

  • marco says:

   Ja nigde ne vidim pljuvanje po crkvi ovde. Čisto da postavim pitanje, da li bi ti kao vernik želeo da plaćaš od svog poreza da se “vlasnici” ovog sajta voze audijima i po ceo dan sire ateisticku propagandu?

  • Radoje says:

   Šaman (kaluđer podmetnute i nametute SPC) nekog ili nešto da poštuje?
   Šta treba da radim, da se lomatam sa tadićem, šešeljom, belodvorskim trutom, grobarom, doTurima vizantijskog prava (pravo vladara na pljačku i teror), portirima; dok nas ti i tvoja gamad pacova, škorpija i akrepa potpuno ne satrete.
   Ja pokušavam da predočim ovom tvom šaman Makariju pod pseudonimom “pravoverac” iz kategorije “starac Fočo od stotinu leta” naduvanog tamjanom i svetim pričešćem (hanibalističko-seksualni ritual za izmenu svesti na duže vreme a može i za stalno) istinu o biloškom (genocidnom) uništavanju Srba, Slovena i drugih redom od
   tvojih i njegovih (vaših zlikovaca), pa počeh od početka. Tvoji se, jado unerediše, pa poslaše tebe, mlađanog diplomca KSZ (kaluđerska samozaštita), pa svima Neverujućim odmah poturi ovu vašu Gasnu komoru kao “našu”, da nećeš možda da te priznamo i da ti se klanjajamo. Brineš se za vernika (po tvome robove) kojim negiraš čak i život i prirodno pravo na postojanje. Ti koji svaki dan proizvodiš i širiš uvrede i mržnju prema: svojim vernicima, neverujućim, svim etničkim, nacionalnim i verskim skupinama (izgleda prema svima živima i mrtvima – samo ti i tvoji valjate), gde su glavne mete: Jevreji, Muslimani, Hrvati i Nemci. Gledaj sad: toliko i bolesno mrziš Jevreje (svetitelj turio u knjigu) a klanjaš se bogu Jevrejinu. Ja vas šamane iz Crnomorskih močvara ispunjenih pacovima, škorpijama i akrepima, stvarno i nikako ne razumem. Ja tebe i tvoje mrzim, koja si Šaman – strvina, gori si bre od onog Tunguza Zavid Kana, ja vas se bre gadim načisto, kada vas čujem ili vidim postidim se roda ljudskog.
   Tunjavi Šamančić, uspelo ti Zavidan Kanisanje, modernizovao si se: umesto svetog trojstva (trećinu pokolji, trećinu prognaj i trećinu popravoslavči) uvede ti novi patent “Popis” pa sve popravoslavči, sve nas turi na tamjan, još samo da nam uvališ “krsnu slavu” i onda smo svi 100% Srbi.

   • pravovernik says:

    Moras pripaziti malo na ton kojim mi se obracas, jer neki od brace pravoslavaca ima drugacije shvatanje vere, pa se pored usrdne molitve za spas tvoje pogubljene duse moze upotrebiti i motka da upotpuni ipak jednu dugu tradiciju obracuna sa neistomisljenicima….. prvo milom pa onda silom. Uskoro kada Srbija postane pravoslavna drzava, a ateistima i ostalim izdajicama Boga bude pokazan put do granice…. pa mars negde drugde da sa tvojim laznim moralom sludjujes i saljes u pakao. E onda ce zavladati mir ovde kao u doba Nemanjica. Pa ako neko pocne protiv crkve.. cap … ode jezik.

    • TAKO JE!!! Čim nemate argumente, čim ne možete da dokažete da ste u pravu, čim se neko REČIMA suprotstavi vašim imbecilno bolesnim kretenizmima onda šta drugo preostaje bolesnicima koji nisu u pravo osim tuče, sile i nasilja!

     Hvala što si dokazao da si kreten. Idi leči se!

 14. byron22 says:

  Kad biste vi vernici bili obrazovaniji, samoinicijativniji i kreativniji, sami biste ispravili sve nepravilnosti, gluposti i svinjarije u crkvi i oko crkve. Ovako samo spustite glavu, kao prave ovce, a popovi vas jašu kao da ste marva. I onda mi ateisti, koji to sve primećujemo, i koji vam uljudno na to skrećemo pažnju ispadamo loši, jer “pljujemo po crkvi”. Mi, u stvari, radimo ono što vi ne radite, a trebalo bi da radite.
  Sa druge strane, mi bismo mogli da ćutimo i da dozvolimo da vas popovi jašu, ali to ne bi bilo u vašu korist. I posle biste nas opet grdili da smo loši, jer nismo vršili svoju građansku dužnost i ukazali na negativne pojave u društvu.
  Ispada da ste nezadovoljni šta god mi da uradimo. A mi biramo ono što bi svako moralan izabrao: pomažemo bližnjem svom!

  • pravovernik says:

   haha ateisti pomazu bliznjem svom. Videli smo kako ateisti pomazu od francuske revolucije do komunizma milioni mrtvih. Samo nemojte nama da pomazete…

   • Radoje says:

    Vaseljenski, ovo ti je na brzak, a prodžakaćemo oko ove tvoje dve zadnje poruke, čim uhvatim slobodno vreme, ima tu nešto možda i pametno od tebe.
    Pobili su atesiti, što jes” jes”.
    Kažu katolici za vreme inkvizicije spržili oko 100 M, sve dok ih Robespjer nije doveo u red pa su postali društveno korisni. Ono Robespjer i nije baš uspeo bio advokat – slabi aduti, obećaše kaluđeri pa ga skratiše za glavu, ali Napoleon imao topčiće kao jače adute.
    Vi pravoslavci čim se domognete vlasti odma po trećinu pa to ti je preko 1000 M, pa nam i komuniste vladike pravoslavnog Staljina (ili ovog našeg, kažu Hrvat – mada mi se čini da je i on neka staljinova Pravoslavna kaluđerština) podmetnete da se ne pojave Robespjer ili Napoleon, a vi ostanete čistih ruku.

 15. Radoje says:

  http://www.e-novine.com/svet/svet-vesti/59666-Grka-crkva-platila..
  Sveti sinod Grčke crkve je saopštio da je Crkva državi platila “tačno 12.584.139,92 evra poreza za prošlu godinu”. To je skoro pet puta veći iznos
  u poređenju sa 2,5 miliona evra koliko je Crkva na ime poreza platila 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.