Dveri – Kleveta

pokret-dveri

Sekularno naučno humanističko udruženje građana „Ateisti Srbije“ zahteva od klerikalne organizacije Dveri da objave javno izvinjenje zbog kleveta iznetih javno na njihovom sajtu[1].

Ukoliko klerikalna organizacija Dveri ne objavi javno izvinjenje u narednih 15 dana, mi ćemo podneti tužbu protiv Dveri i zahtevati odštetu. Ukoliko ne dobijemo podršku od srpskog pravosuđa, spremni smo da tužbu prenesemo i na međunarodnu scenu.

Sekularno naučno humanističko udruženje građana „Ateisti Srbije“ se zalaže za obrazovanje, nauku, razum, sekularnost i prosperitet Srbije i za njen izlazak iz srednjovekovog mraka u koji je upala devedesetih godina prošlog veka. Za razliku od nazadnih[2], neobrazovanih[3], nezakonitih[4] i nehumanih[5] ciljeva klerikalne organizacije Dveri i njihovog nastojanja da Srbiju vrati u mračni srednji vek, uništi ljudska prava i prava manjina u Srbiji, sekularno naučno humanističko udruženje građana „Ateisti Srbije“ se bori za apsolutnu ravnopravnost i slobodu svih građana u Republici Srbiji, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili bilo koju drugu pripadnost.

Sekularno naučno humanističko udruženje građana „Ateisti Srbije“ poštuje i zastupa član 43. Ustava Republike Srbije koji je više nego trn u oku svim klerofašističkim organizacijama, kao što su zabranjeni Obraz[6] i drugi.

Sekularno naučno humanističko udruženje građana „Ateisti Srbije“ ne zastupa niti je ikada zastupalo zabranu bilo kome da slobodno praktikuje svoju religiju, jer svi njeni članovi, bez izuzetka, smatraju da bi tako nešto bio najgori vid fašizma.

Sekularno naučno humanističko udruženje građana „Ateisti Srbije“ koristi i nastaviće da koristi svoje pravo na slobodu govora radi kritikovanja negativne prakse zanemarivanja člana 11. Ustava Republike Srbije od strane kako države, tako i Srpske pravoslavne crkve i drugih verskih organizacija, a koji na taj način uništavaju sekularnu slobodu svih građana Republike Srbije.

Sekularno naučno humanističko udruženje građana „Ateisti Srbije“ koristi i nastaviće da koristi svoje pravo na slobodu govora da ukaže na problem širenja neznanja i dogmi u Republici Srbiji. Udruženje građana „Ateisti Srbije“ se na taj način ne ruga religiji, već isključivo ukazuje na specifične primere štetne prakse širenja neobrazovanja i zatucanosti, kao što je, na primer, bio slučaj sa molebanom za kišu[7] dvanaeste godine dvadeset prvog veka. Umesto da se građanima pomogne i izgradi sistem navodnjavanja, klerikalna organizacija Dveri i Srpska pravoslavna crkva obmanjuju i zamajavaju narod da uzalud kleči i moli imaginarno božanstvo da im podari malo kiše. To nije rešenje za obrazovan narod u 21. veku, to je zaostalo sujeverje kome je mesto u mračnoj istoriji neznanja.

Što se tiče famoznog pravnog tima klerikalne organizacije Dveri, savetujemo im da se pripreme da opravdaju tri klevete zbog kojih ćemo podneti tužbu protiv njihove organizacije.

Prva je da je udruženje građana „Ateisti Srbije“ ekstremističko udruženje. S obzirom na to da je ekstremizam bilo koja ideologija ili političko delovanje daleko izvan percepcije političkog centra, svojstveno upravo klerikalnoj organizaciji Dveri, zatim kršenje uspostavljenog moralnog standarda, takođe svojstveno upravo klerikalnoj organizaciji Dveri, kao i zastupanje, u demokratskim društvima, zamene demokratije nekim autoritativnim režimom, ponovo svojstveno upravo klerikalnoj organizaciji Dveri, biće nam zaista interesantno da saznamo na koji način jedno sekularno naučno humanističko udruženje koje ne samo da nije bazirano ni na jednoj ideologiji i nema političke motive, ciljeve niti delovanja, već aktivno promoviše demokratske slobode i moralne standarde i protivi se autoritativnim uređenjima kao što je na primer monarhija, može, tačnije sme, biti oklevetano kao ekstremističko.

Druga je da da se udruženje građana „Ateisti Srbije“ militantno ruga religiji. Zanemarivši činjenicu da je religija apstraktan koncept, kolekcija sistema verovanja i pogleda na svet, zbog čega bi ruganje istom predstavljalo zaista interesantnu praksu, zahtevamo da klerikalna organizacija Dveri pokaže gde se u našem delovanju nalazi bilo kakvo ruganje a naročito militantno, dakle agresivno, ruganje bilo kome. Napomenućemo da je jedino mesto gde se nalaze zvanični stavovi udruženje građana „Ateisti Srbije“ sajt udruženja ateisti.com.

Treća je pripisivanje boljševičke tradicije udruženju građana „Ateisti Srbije“. S obzirom na to da su boljševici bili politička frakcija marksističke Ruske socijaldemokratske radničke partije koja je kasnije postala Komunistička partija Sovjetskog Saveza, zahtevamo od klerikalne organizacije Dveri da objasne na koji način jedno apolitično sekularno naučno humanističko udruženje koje, kao što je već naznačeno, podržava demokratiju i demokratske principe ravnopravnosti i slobode, a čiji se, dodatno, mnogi članovi otvoreno protive komunizmu kao političkom uređenju, može biti na bilo koji način oklevetano kao nosilac boljševičke tradicije.

Krajnje je vreme da Srbija prestane da bude talac klerofašističkim kriminalcima, kao što su zabranjeni Obraz i drugi, i da postane slobodna i napredna zemlja.


This entry was posted in Saopštenja. Bookmark the permalink.

3 Responses to Dveri – Kleveta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.