Dr Petrušić, hoćete li početi da radite svoj posao?

Predsednik Vlade Republike Srbije i istovremeni ministar unutrašnjih poslova u istoj Vladi, Ivica Dačić izjavio je da ne može da prihvati da je homoseksualizam normalan, „zato što to nije prirodno, i ako nije prirodno, ako je to manjina i izuzetak, onda i oni moraju da vode računa da ne vređaju osećaje većine”.

„Homoseksualizam” ne postoji, postoji homoseksualnost.

Homoseksualnost je zabeležena kod ukupno više od 1500 različitih životinjskih vrsta, od kojih su više od 500 vrsta samo sisari. Ni sve te životinjske vrste, mora onda biti, nisu prirodne, pa samim tim ni normalne. Te jadne životinje su dakle sigurno tužni proizvod gej propagande „trulog zapada”.

Levoruki su manjina. Crvenokosi su manjina, manja od homoseksualaca. Obrazovani su katastrofalna manjina u Srbiji, drastično manja od homoseksualaca. Sve to treba zatvoriti u četiri zida da ne vređaju ostale, dakle većinu, i njihova tanana osećanja svojim postojanjem i svojom različitošću.

Da li je dozvoljeno političarima koji su na trojnoj listi dobili manje od 8% glasova svih birača u Srbiji da ponižavaju bilo koga? Da li je prirodno i normalno da političari gomilaju funkcije na kojima imaju patetične rezultate?

„Prošle godine napravili su izložbu gde su Isusa Hrista predstavili kao homoseksualca. I očekuju da ih neko sada aplauzima i ovacijama dočeka”, rekao je Dačić.

Ateisti Srbije dočekuju ovacijama i aplauzima sve ljude koji ni na koji način ne ugrožavaju druge ljude niti im oduzimaju zakonom zagarantovana prava. Duhovitost i osećaj za umetnost, takođe su individualni. Iznošenje mišljenja ili kritika bilo kakvih besmislenih tvrdnji, stavova i verovanja ne spada u ugrožavanje niti uskraćivanje bilo kojih prava. Predstavljanje Isusa kao homoseksualca nije uvreda iz više razloga. Prvi je taj da ne postoje nikakvi konkretni dokazi da je Isus išta više od lika iz bajke, dok je drugi taj da se hipotetički Isus zalagao za ljubav i toleranciju, pa je za očekivati da ni on sam ne bi osuđivao nikoga zbog seksualne predodređenosti.

„Još jednom ponavljam, nismo doneli nikakvu odluku i ne treba da je donosimo, mi ne odobravamo nikakav skup, mi samo zabranjujemo. Naš pristup je potpuno jasan – održite ako je bezbedno, a ako nije bezbedno, policija mora da donese odluku da spreči sukobe, haos, gubitak ljudskih života”, rekao je Dačić.

Policija će sukobe, haos i nasilje sprečiti zatvaranjem žrtve u četiri zida i puštanjem huligana da slobodno vršljaju gradom.

Ipak, pristup gospodina Dačića je potpuno jasan, ako huligani zaprete bilo kome da se slobodno šeta gradom, policija će, kao i do sada, poslušno istima to i zabraniti. Jer, čemu drugo služi policija? Pa neće valjda policija da obezbeđuje građanima da slobodno šetaju gradom? To neka obezbede oni sebi sami, a policija je samo tu da im zabrani da se slobodno šetaju gradom ako neko zapreti silom.

Dr Petrušić, hoćete li početi da radite svoj posao?

dacic nesto


This entry was posted in Saopštenja. Bookmark the permalink.

16 Responses to Dr Petrušić, hoćete li početi da radite svoj posao?

 1. oPaki says:

  Овај човечуљак рекао је све и о себи, и о својој братији у партији, и о политици коју води, када се пожалио да не може да препусти полуге министра полиције, јер му не да ВРХ ПАРТИЈЕ! Када се то преведе на народни језик, то је више него јасно јавно признање да тај врх чине све сами кримоси којима је прпа бато од хапшења када би полиција била у другим рукама! Рецимо: у рукама правде!

 2. becejac says:

  Ovakvim clancima, odbranom ideja koje blage veze nemaju sa onim sto je u srzi organizacije “Ateisti Srbije” polako gubite moju podrsku i razumevanje u nastojanjima da odbranimo sekularnu Srbiju od neprirodnih nasrtaja religije kao takve. Nemojte ovo shvatiti zlonamerno, iskreno sam osetio potrebu da se obratim.

  Srdacan pozdrav iz Backe

  • UO Ateisti Srbije says:

   Žao nam je što niste svesni veze između teme ovog članka i crkve kao glavnog aktera i pokretača huligana.

 3. Zoran says:

  Sa kim se vi uporedjujete…sa levorukim,crvenokosim itd itd….Jos samo treba da pocnemo da vas vidjamo svaki dan po ulicama srecne i zagrljene i da moje dete pita sta rade one dve cike ili tete….daleko vam lepa kuca….i manijaci i ubice su manjina….da ne treba mozda i oni da traze neku paradu i svoja ljudska prava da ubijaju….

  • UO Ateisti Srbije says:

   Ko to “mi”? Ovaj tekst su napisali hetero muškarci.

   Zbog čega bi vaša nesposobnost da svojoj deci objasnite najprirodnije stvari bila naš problem? Ako ste nesposobni da odgajate decu kako treba, nemojte da ih pravite ili potražite stručnu pomoć da vas lepo obrazuju pa da naučite šta i kako detetu da odgovorite kada pita o sasvim prirodnim i normalnim stvarima.

   Za kraj, osoba koja poredi homoseksualce sa ubicama ne zaslužuje da mu bude dozvoljeno da dalje ostavlja komentare na našem sajtu.

   • Line says:

    Potpuno se slažem da drugačije treba pustiti da rade šta hoće sve dok ne povrede druge, kao i sa većim delom ovog teksta. Ne razumem, međutim, zašto kao argument za normalnost navodite broj životinjskih vrsta koje imaju određene osobine? Mnogo veći broj životinjskih vrsta ubija druge životinje radi preživljavanja. Ako bismo i tu osobinu životinja analogno preneli na ljude, da li bismo smeli reći da je to sasvim normalno pošto je prirodno?

    • Broj životinjskih vrsta je argument PROTIV gluposti da je homoseksualnost neprirodna. Nije argument ZA bilo šta.

     Potpuno je besmisleno porediti homoseksualnost sa ubistvom, to ne želim ni da komentarišem.

     • Line says:

      “Potpuno je besmisleno porediti homoseksualnost sa ubistvom, to ne želim ni da komentarišem.”
      Potpuno se slažem, ali vi ste ti koji ste navođenjem primera normalnosti izazvali takvo poređenje i tako upali u zamku jedne od brojnih kontradikcija “humanog” naturalizma. Zamislite da se jednog dana ubice, tražeći opravdanje za svoje postupke, pozovu na animalnu prirodu čoveka i prirodnu selekciju i navedu primere ubijanja u životinjskom svetu kao nešto što je sasvim prirodno i normalno. Da li bi to bilo normalno?
      Podržavam vas u borbi protiv klerikalnog dogmatizma i tvrdoglavosti neznalica zaraženih mržnjom, ali vas i savetujem da prestanete silom sjedinjavati naturalizam, koji vam je svojstven, sa humanizmom, koji predstavlja jadan pokušaj oduzimanja Boga od filozofije hrišćanstva. Nedoslednost nastala takvim kombinovanjem lako upada u oči.

      • Znači složiš se da je besmisleno i onda PONOVO uporediš homoseksualce sa ubicama?!? Da li si ti normalan?

       Ja tebi savetujem da se pozabaviš lgoikom, jer ti definitivno ne ide. Ubice koje pominješ traže pravo da povređuju, UBIJAJU, druge, dok homoseksualci traže pravo da budu slobodni JEDNAKO kao i mi svi ostali!

       I ponavljam jer izgleda ni da čitaš ne umeš: “Broj životinjskih vrsta je argument PROTIV gluposti da je homoseksualnost neprirodna. Nije argument ZA bilo šta.

      • Marko says:

       Ukoliko niste do sada primetili, Homo sapiens već koju destinu hiljada godina ubija druge životinje radi svog preživljavanja… ono, i nismo toliko drugačiji od drugih životinja, ha?

  • stevan says:

   Strasno, logika kao “kako svom detetu da objasnim zasto je John-u koza crna”

  • Žare says:

   To što vi ne možete da objasnite zašto se dva muškarca ili dve žene drže za ruke na ulici, to je odraz vaše neelokventnosti, a ne neobjašnjivisti postupka homoseksualaca.

 4. dejan says:

  U svakoj civilizovanoj zemlji ovaj ne bi mogao vise da bude ni portir u Vladi, a kamo li premijer!To je licemerni populista,kao i njegov gazda,koji nam je onomad doveo uranijumske bombe nad glavama,ne mareci za buducnost Srbije,nek kosta sta kosta,koji jedno izjavljuje na Zapadu,a sasvim drugo kada je okruzen narodom…Ljiga od coveka,nedostojan da predstavlja zemlju, Vucic ako nema drugog neka bolje potrazi neku nestranacku licnost i strucnaka,a ne ovog politikologa i politikasa za premijera…

  • Marko says:

   Šta ćeš kada i to vuče neku šaku glasova… populizam je čudo… dođe ti da poželiš da SNS sam ima većinu na sledećim izobrima… ono… O.o

 5. Професор says:

  Предраже, у потпуности се слажем са твојим ставом: “Broj životinjskih vrsta je argument PROTIV gluposti da je homoseksualnost neprirodna. Nije argument ZA bilo šta.” Међутим, реченица у саопштењу управо звучи супротно: “Ni sve te životinjske vrste, mora onda biti, nisu prirodne, pa samim tim ni normalne.” Овде је “природно” изједначено са “нормалним”. Барем тако изгледа, не знам шта сте имали на уму.

  • Imali smo na umu da odgovorimo na gluposti koje je Dačić izjavio. Prvo, ne mogu da shvatim da je ta totalno nebitna sitnica nekome toliko važna da moramo o tome da razglabamo a ne o onome što se desilo?

   A desilo se da osoba na samom vrhu lestvice moći sebi dozvoljava da izjavljuje tako katastrofalne neistine i gluposti vređajući time nedužne građane Republike Srbije i opravdavajući tim glupostima oduzimanje zakonom zagarantovanih prava tim istim građanima.

   A drugo, da odgovorim kada sam već prozvan imenom: Dačić je izjavio da “homoseksualizam nije normalan zato što nije prirodan“, što piše u prvoj rečenici u tekstu.

   Stoga je izvučeni sarkazam o pomenutim životinjskim vrstama potpuno u skladu sa Dačićevom izjavom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.