Otvoreno pismo ministru vera Srđanu Srećkoviću

Povodom: B92Crna Gora ima državu pa bi i crkvu

Uvaženi ministre, ako zaista smatrate da crkveni život treba u potpunosti da bude odvojen od svetovnog, onda biste mogli da uradite nešto po tom pitanju. Na primer, da date ostavku, a zatim pomognete da se zatvori Vaše ministarstvo, koje krši odvojenost države od crkve, definisanu članom 11 Ustava Republike Srbije.

Zatim, mogli biste da izbacite versku nastavu iz državnih obrazovnih institucija, kojom se, takođe, krši odvojenost države od crkve, definisanu članom 11 Ustava Republike Srbije.

Nakon toga, mogli biste da ukinete školsku slavu, kao i slave u bilo kojim drugim državnim institucijama, koje, takođe, krše odvojenost države od crkve, definisanu članom 11 Ustava Republike Srbije.

Takođe, morali biste da ukinete i versku službu u vojsci, koja krši odvojenost države od crkve, definisanu članom 11 Ustava Republike Srbije.

Dodatno, morali biste da promenite i trenutnu himnu Republike Srbije, koja, takođe, krši odvojenost države od crkve, definisanu članom 11 Ustava Republike Srbije.

Najvažnije od svega, morali biste da prekinete da poklanjate novac svih poreskih obveznika crkvenim institucijama, da im obezbeđujete penzije, dok penzioneri koji su ceo život radili prave poslove gladuju, jer i to krši odvojenost države od crkve, definisanu članom 11 Ustava Republike Srbije.

Međutim, izgleda da ste jedino zabrinuti za sekularnost kada neka druga država želi da uradi nešto što se ne sviđa Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Postavlja se pitanje, da li vi radite za narod i državu ili za SPC?

Vaši građani koji Vas podržavaju da budete dosledni svojim rečima i da ispunite gorenavedene promene za očuvanje sekularnosti i poštovanja Ustava Republike Srbije,

Ateisti Srbije.


Pogledaj PDF: Otvoreno pismo ministru vera Srđanu Srećkoviću

Pogledaj PDF: Отворено писмо министру вера Срђану Срећковићу

This entry was posted in Saopštenja. Bookmark the permalink.

15 Responses to Otvoreno pismo ministru vera Srđanu Srećkoviću

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.