Moleban za kišu je namerna obmana naroda

Milutin Knežević, poznatiji u svome kraju kao Episkop valjevski Gospodin, pre dva dana je uputio poziv svim crkvenim jedinicama i sveštenicima Eparhije valjevske, “da u nedelju 26 avgusta, okupe verni narod i da nakon Svete Liturgije zajedno upute molbe za kišu žednoj zemlji, Sveblagom Gospodu i proroku Božijem Iliji, kome se Srbi tradicionalno mole za vreme ovakvih nesreća.”

U daljem “obrazloženju”, Milutin dozvoljava sebi da javno poziva građane da se pokaju i optužuje ih, u najboljoj tradiciji SPC, da su oni KRIVI za sušu i sve elementarne nepogode kojima nas je svemogući Gospod Bog izvoleo poslužiti.

Ovo, naravno spada u klasičnu prevaru i pokazuje kako visoki zvaničnici SPC ne prezaju od toga da se služe naučnim saznanjima u svrhu obmanjivanja građana Srbije, a pri tome pripisujući nekakvoj natprirodnoj Sili i Bogu slanje kiše na žednu srpsku zemlju.

Svakome ko ovih dana prati vremensku prognozu, naime, jasno je da je geofizička nauka meteorologija, koja se zasniva na praćenju određenih parametara u atmosferi, prognozirala promenu vremena i padavine upravo za nedelju, 26. avgust u večernjim satima i u noći između nedelje i ponedeljka.

To samo pokazuje sa kolikim se omalovažavanjem Crkva i njeni službenici odnose prema vernicima, dakle ljudima koji su im poklonili poverenje i na kakve malverzacije su spremni, ne bi li pokazali da poseduju “moć” komunikacije sa nekakvim nepostojećim “nebeskim silama”, a sve u cilju sticanja duhovne, a u krajnjem, i materijalne koristi.

Stidite se, “gospodo” popovi!


This entry was posted in Saopštenja. Bookmark the permalink.

14 Responses to Moleban za kišu je namerna obmana naroda

  1. Pingback: Dveri – Kleveta | Ateisti Srbije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.