Apel građanima Niša!

Poštovane Nišlije!

Nema čoveka u Srbiji koji ne zna onu staru narodnu izreku: „južnije – tužnije“. Decenijama unazad gledamo kako narod na jugu Srbije živi teško, vidimo da je broj nezaposlenih prevelik, da su plate mizerne. Znamo da imate malo mogućnosti da sami nešto izmenite, jer makroekonomija bilo koje zemlje nikad ne zavisi od radnika i seljaka, već od državnog i ekonomskog establišmenta.

Normalno je da svako, ko ima bar malo savesti i obraza, bude nezadovoljan i besan kad vidi ili čuje da je opet neko iz vlasti, po hiljaditi put, negde učinio bilo kakvu nepravdu. I kad vidi i čuje da u zemlji u kojoj svi živimo, neki imaju privilegije i veća prava od drugih.

Opštepoznata činjenica je da su crkve po Srbiji prazne. Drugim rečima, i ovo koliko ih ima trenutno je previše. Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, lokalni moćnik, zarad sticanja jeftinih političkih poena, bahato se odnosi prema građevinskom zemljištu, koje, uzgred, nije njegova dedovina. Bez ikakvih konsultacija sa vama, građanima, poklanja ono što nije njegovo onima koji su u Srbiji najbogatiji: pravoslavnoj crkvi. I to dve lokacije odmah, jedna u parku preko puta železničke stanice, a druga između „Brikolaža“ i Nišave. Sledeće godine, odlučio je da pokloni čak 10 lokacija.

Niš je već poznat po izgradnji nepotrebnog, megalomanskog krsta, što će koštati nekoliko miliona evra. Koliko će miliona evra još biti utrošeno da se napravi 12 novih crkava? Da li su u Nišu svi bogati, siti, napiti i zadovoljni, pa gradonačelnik može da uludo baca novac poreskih obveznika, odnosno vas? Da li vi, građani Niša, imate dovoljno bolnica, škola, staračkih domova, pozorišta, bioskopa, parkova? Da li su vam dovoljno visoke plate, penzije, socijalni doprinosi i dečji dodaci?

Recite ne egoističnim pojedincima kojima je dodvoravanje političkim i verskim strukturama bitnije od prosperiteta vašeg grada i vas, građana.

Udruženje “Ateisti Srbije”


Pogledaj PDF: Apel građanima Niša!

Pogledaj PDF: Апел грађанима Ниша!

This entry was posted in Saopštenja. Bookmark the permalink.

16 Responses to Apel građanima Niša!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.