Otvoreno pismo – PRVA SRPSKA TELEVIZIJA

150minuta

PRVA SRPSKA TELEVIZIJA
Autoput 22
11080 Zemun

OTVORENO PISMO

Poštovani,

Osećamo obavezu da Vam se obratimo u vezi sa WebTV snimkom emisije „150 minuta”, emitovane na Vašoj televiziji u ponedeljak, 7. marta 2016. godine, postavljenim tokom istog dana na vaš veb-sajt.

Na obe ponuđene lokacije, odnosno na linkovima ka oba dela emisije: 150 minuta 1 deo, 150 minuta 2 deo, isečen je deo emisije posvećen temi raskrštavanja. Pomenuti segment je u redovnom emitovanju išao u periodu između 15:15 i 15:20, ali ga u WebTV sekciji Vašeg sajta, na ponuđenim linkovima emisije, nema.

Smatramo da je time učinjena nepravda i nama, kao udruženju koje se rado odazvalo Vašem pozivu da da svoj komentar na temu, potom gospodinu Dejanu Dimitrijeviću, čija želja za raskrštavanjem je i pokrenula temu zbog koje ste i napravili prilog, kao napokon i gledaocima, koji nemaju priliku da naknadno pogledaju, očigledno sporni snimak. Članovi Upravnog odbora našeg udruženja, gospodin Vladimir Božanović i gospodin Miloš Đuričić, u najboljoj volji i nameri, dali su izjavu za Vašu televiziju, pod Vašim uslovima i u dogovoru sa Vašim novinarom. Smatramo da je ta dobra volja i namera unižena ovim isecanjem priloga.

U određenoj meri, učinjena je nepravda i prema autorki emisije, gospođi Nikolić, čije autorsko delo je okrnjeno i umanjeno.

Čak i ukoliko zanemarimo to da je tema raskrštavanja svih onih koji se više ne smatraju, ili sebe nikada nisu ni smatrali delom neke verske zajednice, zaista bitna, smatramo izuzetno nekorektnim i neprofesionalnim selektivno isecanje materijala iz emisije, koja je navodno, u integralnoj, celovitoj formi, ponuđena na Vašem sajtu.

Zato bismo Vas zamolili da grešku ispravite i na WebTV sekciji Vašeg sajta ponudite kompletnu verziju emisije, u kojoj se vidi i isečeni deo. Samo tako, možete postupiti moralno i profesionalno ispravno prema učesnicima u prilogu, prema organizatorima i prema autorki emisije.

Jedino tako možete i nadalje očekivati podjednako otvorenu i iskrenu saradnju i sa našim udruženjem, koje je do sada bilo uvek raspoloženo za saradnju sa Vašom TV kućom, kada god ste to smatrali za korisno. Podsetili bismo Vas da smo sarađivali još od 2012. godine i priloga o navodnom „smaku sveta”, ispoštovavši Vaše uslove snimanja i realizacije.

U nadi da će se ispostaviti da je problem samo tehničke prirode i da će biti brzo rešen.

S poštovanjem,

Udruženje „Ateisti Srbije”


This entry was posted in Saopštenja. Bookmark the permalink.

2 Responses to Otvoreno pismo – PRVA SRPSKA TELEVIZIJA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.