Reakcija: Akademija 28

Udruženje „Ateisti Srbije”, jedino udruženje ateista u Srbiji i jedino udruženje koje se aktivno bori protiv klerikalizacije društva i unižavanja sekularnosti u njemu, sa žaljenjem konstatuje da se Akademija 28, u potpunosti oglušila o naš poziv od 1. septembra ove godine.

Da podsetimo, tada smo tražili da otkažu skup antisemitske, homofobne i klerofašističke grupacije, koju predvodi zliotski „episkop” izvesne „Srpske istinske pravoslavne crkve” (SIPC), Nemanja Stanković, poznat pod pseudonimom „Akakije Utešiteljevski”.

Na veliku žalost i na sramotu ove institucije, Akademija 28 nas nije ni udostojila odgovora, a kamoli otkazala antisemitski, homofobni i klerofašistički skup, dopustivši sebi da učestvuje u događajima koji po svojoj prirodi podsećaju na opskurna nacistička okupljanja u minhenskim pivnicama od pre stotinak godina.

Okupljanje primitivnih, agresivnih i nasilnih verskih fanatika je održano u subotu, 3. septembra, a da nije reagovala ni Akademija 28, kao ni organi reda.

Pozivamo nadležne da pravovremeno reaguju na ovakve događaje i saseku ih u korenu.

Pozivamo policijske i sudske organe da reaguju i procesuiraju promotere antisemitizma, homofobije, klerofašizma i svakovrsnog kršenja ljudskih prava.

Pozivamo Akademiju 28 i njenog direktora, gospodina Milana Purića, da javnosti upute izvinjenje zbog učešća u promociji ideja koje pripadaju mračnim vremenima i ponoru ljudskosti i civilizovanosti.

UO Udruženja „Ateisti Srbije”

reakcija-akademija-28


This entry was posted in Saopštenja. Bookmark the permalink.

4 Responses to Reakcija: Akademija 28

 1. miki says:

  Sta i ocekivati kada se Akademija uopste odlucila da udomi ovakvog predavaca. Uostalo, ko se usudjuje oponirati crkvi koja uspesno ide ka doba inkvizicije i bezocno pljacka uz podrsku gradjana koji se tome ne protive. Eno i na Avali nova crkva i to u prirodnom dobru. Kao secanje na grad Zurim koji je srusen u vreme vladavine srpske kraljevske kuce.

 2. Krang says:

  A nikog da reaguje na ovu lakrdiju, sramota, ali to je samo Srbija.

 3. miki says:

  Ceo grad oblepljen jos uvek plakatima za to predavanje. Predavac treba da je u zatvoru na osnovu sirenja mrznje na polnoj, rasnoj i nacionalnoj osnovi.

 4. Kosta says:

  Evo ga danasnji rad ovog udruzenja:
  http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=09&dd=18&nav_category=12&nav_id=1178103
  Plasi me to sto su u poslednje vreme pojacali aktivnosti, ili ih bar priblizili javnosti. Ima mnogo neobrazovanog, nezaposlenog sveta, pa imaju veliku bazu potencijalnih clanova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.